2 tøjmærker der kun har den bedste kvalitet

Kender du det, når man kommer hjem og opdager, at der er hul i ens t-shirt eller bukser? Det sker måske oftere med strømper, vanter og huer, men uanset hvad det er, der er gået i stykker, så er det vildt irriterende. Der findes ikke noget værre end at blive nødsaget til at smide ens yndlingstøj ud. Alt for meget tøj nu til dags er lavet efter de samme principper som dem, der nogle gange bliver nævnt i medierne om elektroniske apparater som for eksempel en Macbook fra Apple – nemlig at den skal gå i stykker lige efter, garantien er udløbet. Med computere kan de nogle lede tricks med blandt andet at gøre den langsommere, når du opdaterer den, så du føler, at det er tid til at købe en ny. Som forbrugere bliver vi alt for tit snydt af de store virksomheder, der nærmest udelukkende tænker på, hvor mange penge de kan tjene. Det kan vi heldigvis slippe uden om, hvis vi bare er villige til at undersøge kvaliteten og troværdigheden af dem, vi overvejer at købe fra, før vi giver dem vores penge. Som sagt bruger tøjmærker nogle lignende strategier, så også her er det vigtigt, at vi ser nærmere på ikke bare de forhold, produkterne bliver produceret under, men også hvor gode de er. Vi har fundet frem til to tøjmærker, der både er kendte for ikke at gøre brug af sweatshops og for kun at producere tøj i højeste kvalitet.

Det er svært at påstå, at Kenzo er et billigt tøjmærke, men når man nu en gang er sikret, at tøjet er af den bedste kvalitet, som penge kan købe, så er det vel penge, der er meget godt givet ud. Det er også værd at huske på, hvor meget det går ud over miljøet, når vi skifter vores tøj ud hele tiden. Det kan være nemt at føle, at vi ikke som forbrugere er ansvarlige for den slags, men vi kan altså med vores samvittighed tvinge virksomhederne til også at passe bedre på vores miljø og de mennesker, der arbejder for dem.

Alt fra Helly Hansen er topkvalitet. Alle, der ejer noget fra dét mærke ved, at det er noget, man kan bruge hele livet. Også her er der taget højde for, hvordan produktionen af de varer, de sælger, påvirker andre mennesker. Hos begge de nævnte tøjmærker er der dog det problem, at priserne typisk er højere end hos konkurrenterne, men det er kun tilfældet, hvis man rent faktisk anser de samvittighedsløse tøjproducenter for at være i konkurrence med dem, der både tænker på andre mennesker og andet, der hører ind under emnet bæredygtighed. Det er da noget, der er værd at bruge lidt ekstra penge på – især når kvaliteten også er i top.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.