5 fordele ved at flytte til Vietnam

Har du nogensinde overvejet at flytte til Vietnam? Nej? Det må vi hellere se at få rettet op på. Der er nemlig mange gode ting ved Vietnam, som mange danskere slet ikke er klar over. For de fleste er Vietnam bare endnu et udviklingsland, hvor de dog har nogle sjove hatte. Måske har du oven i købet hørt, at trafikken er helt forfærdelig og at korruptionen er helt i top. Det er godt nok rigtigt, men hvad med alle fordelene? Ud over at maden er fantastisk, kan du her læse om 5 fordele ved at vælge Vietnam som det næste sted, du vil bosætte dig.

Den første fordel vi vil nævne er, at du kan leve meget billigere. Maden er billigere, lejligheder og huse er billigere og så videre. Stort set alt er billigere, men det skal dog nævnes, at du ikke kan eje jord eller lignende, så hvis du absolut vil eje det, du bor i, må du nøjes med en lejlighed. Det bedste alternativ er en lejekontrakt på 99 år eller noget juridisk magi med en virksomhed eller to.

Der er mange ting, man slet ikke behøver, hvis man bor i et land så varmt som Vietnam. Sko er en af dem, og det er faktisk virkelig befriende at gå rundt i sandaler eller slippers hele dagen. Hvis du har tænkt dig at køre på motorcykel, uanset om du sidder bagpå eller er den, der styrer, så er det dog en god ide at have sko på, da du ellers kan komme med slemt til skade. En anden ting, du bør købe i den sammenhæng, er en god hjelm – langt de fleste lokale kører enten med en hjelm, der ikke beskytter det store, eller i nogle enkelte tilfælde helt uden hjelm.

En fordel ved at vælge Vietnam frem for mange af nabolandene er, at du kan bo her i et helt år på et multi entry visa, som du efterfølgende nemt kan forlænge. Hvis du er pensioneret eller lignende, behøver du selvfølgelig ikke at tænke lige så meget over visa, men for alle os andre er det nu en gang en meget vigtig faktor.

Noget andet som Vietnam gør bedre end de fleste andre lande i den del af verden er at holde luftforureningen nede på et nogenlunde fornuftigt niveau. De kan selvfølgelig ikke måle sig med Danmark på det punkt, men sammenlignet med for eksempel Indonesien, Thailand, Filippinerne, Indien og Kina gør de det nu meget godt.

Folk er meget venlige i Vietnam og de forsøger gerne i meget lang tid at forstå dig, hvis de ikke er så gode til engelsk. Der er dog ligesom i alle andre lande nogle, der vil forsøge at snyde dig eller ligefrem stjæle dine ting og sager. Hvis du flytter de rigtige steder hen, så er det heldigvis ikke noget problem, men så må du nok lidt ud på landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.