Altid på bar bund, når du skal finde en gave?

Det er dejligt at give en gave til en, man holder af, for derefter at se på deres ansigt hvor (forhåbentligt) glade, de bliver for den. Men anstrengelserne for at finde den perfekte gave kan være umenneskeligt tidskrævende, og skal man både til bryllup, barnedåb, fødselsdag, indflytterfest, og så videre i løbet af året, kan det blive til rigtig mange hovedpiner. Er der en ønskeseddel, kan man naturligvis tage den sikre vej og blot finde noget, der står på den, men der er mindst to ulemper ved denne metoder. Den første er, at man risikerer at give noget, som en anden til festen også kommer med som gave. Den anden er, at den gave, man giver, med stor sandsynlighed ikke vil blive husket, for det er blot ”endnu en på listen”, og måske noget, som personen bare selv ville købe, hvis ikke han eller hun fik det i gave. Det er derfor meget sjovere og mere interessant at lægge hovedet i blød og finde en ting, som fødselaren, brudeparret eller måske de nybagte forældre ikke selv havde tænkt på at anskaffe sig.

Giv en gave fra hjertet

Målet med at give en gave er, at det skal ramme lige i hjertet og være noget, man husker mange år frem i tiden. Sådan kan det naturligvis ikke være hver evigt eneste gang med samtlige gaver, du giver og modtager, men der sker ikke noget ved at forsøge. Tænk over, om modtageren står over for nogle store ændringer i livet, nogle udfordringer, eller om han eller hun måske har tilkendegivet, at de manglede nogle ting i hverdagen. Det er ikke sikkert, du kan komme på noget lige med det samme, men hav en seddel liggende på køkkenbordet eller på din telefonen, hvor du kan skrive idéer ned, så snart du kommer på nogen. Brug det som en slags brainstorm, og lad være med at begynde at evaluere på dine skriblerier med samme!

Skulle det alligevel ske, at du ikke kan komme på nogle ordentlige gaveidéer, kommer der heldigvis her nogle skønne forslag, som man sjældent går galt i byen med: Find en flot kurv (eventuelt fra en genbrugsbutik) og fyld den op med lækkerier og personlige favoritter, som du ved, at den heldige modtager kan lide. Når du har købt alle tingene, kan du passende pakke det hele flot ind i cellofan med en sløjfe omkring.
En klassiker, som man aldrig går galt med, er boligudstyr i form af dansk design. Du skal naturligvis ikke ud at investere i dyre møbler og lamper, men der findes i dag masser af små ting fra anerkendte, danske designere, som er ideelle gaveidéer, og som fås i de fleste stormagasiner og isenkrambutikker.
Et tredje forslag, der kan minimere anstrengelser, når det gælder gaveindkøb, er plakater. En plakat fås nemlig i et hav af varianter, og det kan faktisk næsten være svært blot at vælge én. Det gode ved det er, at du kan finde en plakat til alle livets begivenheder, så på den måde har du en gaveidé til de næste mange fester, fødselsdage bryllupper, mm. som du skal til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.