Guide: Sådan undgår du julestress

Julen nærmer sig med hastige skridt, og lige pludselig er det december. Ligeså hyggelig, dejlig og varm juletiden er, ligeså stressende kan den desværre hurtigt blive med alle julegaveindkøbene og andre praktiske gøremål. December føles ofte som en utrolig kort måned, og man ender tit med at føle sig stresset over julens lange to-do liste, hvilket ender ud i, at man helt glemmer at nyde den søde juletid. Derfor vil følgende artikel guide dig til en rolig og afslappende juletid, så du undgår alt for meget julestress.

 

  1. Prioriter

November og december er oftest fyldt med et hav af julefrokost – med familien, med vennerne og med kollegaerne. Der er nok at deltage i. Udover det skal der bages julekager, julegaverne skal købes og pakkes ind, og hjemmet skal pyntes op til jul. Ofte tænker man, at det er livsnødvendigt at nå alle disse ting for at få en ordentlig jul, men hvad er det egentlig værd, hvis man stresser sig gennem det hele? Derfor kan det være en fordel at prioritere, hvad man absolut skal nå i julen, og hvad man måske godt kan undvære. Måske er det egentlig helt okay, hvis du springer en enkelt julefrokost over? Ligesom du sikkert hurtigt vil opdage, at din julestemning er helt intakt, selvom julepynten først kommer op i hjemmet i løbet af december.

 

  1. Start i god tid

Undgå julegavestress ved at starte i god tid. Du kan nemt påbegynde julegaveindkøbene i november, så det hele ikke skal ordnes i december, hvor man i forvejen har travlt med diverse juletraditioner. Lav en liste i god tid over de personer, du skal købe gave til i år, og bevæg dig gennem listen gave efter gave. Sæt eventuelt en hel dag af til julegaveindkøb, så du kan få det hele ordnet på én gang. Så får du hurtigt købt den nederdel, din søster ønsker sig, og de kaffekrus din mor længe har været på udkig efter. Et andet godt tip er at købe dine gaver online – så slipper du for de lange køer i butikkerne og det hektiske menneskemylder. Husk dog at bestille i god tid så dine gaver rent faktisk når frem inden juleaften.

 

  1. Giv dig selv tid til at mærke julefreden

Midt i alle de praktiske gøremål er det vigtigt, at man giver sig selv tid til at nyde juletiden – den kommer trods alt kun én gang om året. Gå nogle lange ture i vintervejret, drik gløgg og spis æbleskiver med familie og venner og hør julemusik så tit, du vil. Husk at brug en masse tid med de mennesker, du holder af – så får du hurtigt ny energi. Hvis du giver dig selv tid til at nyde julestemningen og dermed giver dig selv nogle små pustehuller i ny og næ, bliver det hurtigt langt mere overskueligt at bevæge sig gennem julens praktiske to-do liste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.