Ingen pakkeliste er komplet uden dette redskab

Står weekenden eller ferien på telttur? Skal du ud i den skønne natur og stresse fuldstændig af? Du har måske allerede gået og overvejet, hvad du skal have med på teltturen, udarbejdet en udførlig pakkeliste eller sågar allerede pakket tasken? Men vent engang! Gennemgå nøje din pakkeliste inden du hopper ud i bilen, springer på toget eller sætter dig på cyklen, for dit medbragte udstyr er ofte altafgørende for, om teltturen bliver en succes eller ej. Du har nok skrevet teltet og madvarerne øverst på listen, som de vigtigste ting, du skal huske, men der bør være én anden ting, som også optræder øverst på listen. Der er selvfølgelig tale om en lommelygte!

Det undrer dig måske, men når du bevæger dig rundt i den øde natur, bliver der virkelig mørkt, når først solen går ned. Her er ingen lys fra gadelamper, som giver et lille lys. Der bliver bare mørkt. Du kan selvfølgelig sætte din lid til dit bål, hvis du har lavet sådan et, men praktisk er det ikke ligefrem. Hvis bålet ikke kan række, kan du også altid satse på, at månen viser sig på en skyfri nattehimmel. Har du brug for lys, og det har du, er det nok et lidt for stort sats – selvom måneskin selvfølgelig er fedt. Forestil dig at lede efter dén ting, der på forunderligvis altid ender nederst i tasken, og som du konstant skal bruge, vel og mærke uden lys. Du kan lede i timevis, inden du til sidst må opgive fuldstændig udmattet. Har du prøvet det én gang, ønsker du aldrig at prøve det igen.

Undgå at bruge telefonen

Sidder du nu og tænker, at det virker lidt overflødigt at medbringe en separat lommelygte, når der findes en på din telefon? Glem den tanke. Hvis du kun har lyset på telefonen, vil du fortryde det, når du ser, at batteriniveauet daler, og du ikke engang har klaret dig igennem den første nat, før telefonen stempler ud. Din plan om at tage fede billeder den efterfølgende dag, er således også blevet forpurret. Spar hellere telefonens strøm og brug en lommelygte til at lyse. Du kan få en med en batterilevetid, der rækker langt ud over en enkelt dag, og du kan desuden få nogle med meget højere lysstyrke, end din telefon nogensinde vil kunne klare. Lysstyrke bliver ofte beskrevet i lumens, og et højt tal ved lumens vil betyde mere lys. Lyset fra en telefon vil ofte give omkring 20 lumen, og du skal op omkring 30-100 lumen, hvis du vil have en lygte, du kan bruge til at navigere i mørke.

 

Anvend den til mange situationer

Det er selvfølgelig ikke kun til teltturen, at det rette udstyr skal være på plads. Går strømmen, skal du kunne finde frem til eltavlen og skifte sikringen, så du hurtigt kan genoprette freden i dit hjem. Hvis du ikke allerede har en lommelygte i dit sortiment af udstyr, kan det anbefales, at du får det i den nærmeste fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.