Julen er børnenes fest

Sådan er der mange, der siger, men også rigtigt mange voksne glæder sig til jul og holder meget af denne højtid, hvor man kan hygge sig indenfor med gløgg og æbleskiver, mens man nyder sit smukke juletræ. Hvis man er i god tid med gaver og andre ting, kan man nyde december måned ekstra meget og give sig tid til at mærke den helt særlige stemning, der er i denne måned, hvor julen er i højsædet, og alle glæder sig til den store aften.

Sjov og hygge med adventsgaver

Det kan også være en hyggelig beskæftigelse at købe adventsgaver og finde på sjove og finurlige måder at pakke dem ind på. I nogle familier gemmer man gaverne rundt omkring i huset, så børnene har sjov med at finde efter dem. De meget overskudsagtige forældre er klar allerede i november, men det er altså også en mulighed at købe dem fra uge til uge i julemåneden.

And eller kalkun?

Der er nu mange andre skønne ting ved julen end adventsgaver, for eksempel den dejlige julemad og ikke mindst godterne. Dem kan man lave selv, og det er der mange der gør. Hvis man ikke har mod på at kaste sig ud i marcipan, nougat og hvad der nu ellers skal til, kan man købe julegodter mange steder og nyde, at man ikke selv skulle have besværet med både at skaffe finde et juletræ, lave konfekt og alle de andre gøremål, der er op mod jul.

Her i Danmark er der tradition for at spise enten flæskesteg eller and juleaften, mens enkelte vælger at gå ombord i en kalkun, som i øvrigt er en meget udbredt julespise i Amerika. Sådan har alle lande sine traditioner, og lige som adventsgaver primært er et nordisk fænomen, er der altså også andre ting, der varierer fra land til land.

Lys i en mørk tid

Julen er ikke kun børnenes fest, men også julelysenes. I de fleste byer pyntes der op til højtiden, og man glædes ved de smukke julebelysninger, som pryder gågader og butiksvinduer. Det har man brug for i denne tid, hvor det er allermørkest, og der endnu er længe til at foråret og solen kommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.